Vojvodjanskim romima šest miliona evra

Izvor: S media, 06.Okt.2010, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodjanskim romima šest miliona evra

U razgovoru predstavnika Evropske komisije sa delegacijom iz Vojvodine, danas u Briselu, otvorena je mogućnost za ostvarivanje projekta stambenog zbrinjavanja 150 romskih porodica u pokrajini, za koji je EU spremna da izdvoji šest miliona evra.

Kako je saopštio Pokrajinski sekretarijat za informacije, predstavnici EK su tom prilikom istakli da potpuno podržavaju vojvodjanski model inkluzije Roma koji je, prema njihovoj oceni, jedinstven u Evropi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Pokrajinskog sekretara za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslava Vasina i direktora vojvodjanske Kancelarije za inkluziju Roma Duška Jovanovića primio je zamenik predsednika EK za proširenje EU, zadužen za Srbiju, Lars Erik Forsberg.

Sastanku su prisustvovali stalni član Evropskog parlamenta Diter Šincel i predstavnici nemačkih investitora u gradjevinarstvu, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.