Izvor: B92, 01.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojno pravosuđe u nadležnosti civilnog

Beograd -- Civilno pravosuđe u Srbiji preuzima danas nadležnosti Vojnih sudova, tužilaštava i pravobranilaštva.

Ukidanje vojnog pravosuđa, posle 165 godina, predviđeno je Ustavnom poveljom. Nerešene predmete vojnog pravosuđa preuzeće sudovi opšte nadležnosti. Predmete u dosadašnjem Vojnom pravobranilaštvu preuzeće Republičko javno pravobranilaštvo.

Zakon o prenošenju nadležnosti predviđa da osuđena vojna lica, koja zadržavaju svojstvo vojnog lica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i posle osude, izdržavanje kazne nastave u Vojnom odeljenju kazneno-popravnog zavoda koji će biti obrazovan u Nišu.

Uhapšene osobe kojima je proces u toku biće prebačene u okružne zatvore u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, dok će oni koji se nalaze na izdržavanju kazne biti prebačeni u zatvor u Nišu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.