Izvor: B92, 31.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voditi računa na velikoj vrućini

Beograd -- Zbog visokih temperatura broj poziva Hitnoj pomoći je znatno uvećan, uglavnom zbog kolapsa na ulici.

Juče je ta služba intervenisala čak 90 puta, a oko trećine poziva bilo je na javnim mestima što je mnogo, s obzirom na to da se radi o vikendu. Doktori upozoravaju građane koji odlaze na kupališta da budu oprezni, odnosno da ne ulaze naglo u vodu i da se ne kupaju odmah posle obroka.

Lekari u Valjevu kažu da su najčešće javljaju hronični srčani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolesnici i pacijenti sa ozbiljnijim vaskularnim problemima. "Šlogovi mozga su u osetnom porastu ovih dana, tako da je u prošli petak i subotu bilo 16 pacijenata koji su primljeni na bolničko lečenje, što je iznad uobičajenog proseka od pet slučajeva dnevno", rekli su dežurni lekari u valjevskoj bolnici.

Tokom noći se očekuje blago zahlađenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.