Vlasnike kombija muči veći porez

Izvor: B92, 09.Feb.2011, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnike kombija muči veći porez

Beograd -- Vlasnici kombija najavljuju protestnu vožnju centrom Beograda jer se njihova vozila kroz porez tretiraju kao luksuzna.

Jahte, čamci, vile, sve je to luksuz zbog koga se plaća veći porez. Odnedavno toj grupi su se priključila i kombi vozila, koja su, zbog kubikaže, svrstana u istu kategoriju kao i džipovi.

Da bi doskočila vlasnicima džipova i jakih automobila Vlada je uvela ekstra porez na vozla ukupne mase do 3,5 tone.

Ni krivi ni dužni, pod isti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakon potpali su i vlasnici kombija, koji se barem kroz porez tretiraju kao luksuzna vozila. Zbog toga će morati da plate registraju i do tri puta više nego prošle godine.

Ministarstvo finansija još nije uputilo Vladi i Skupštini predlog za izmene Zakona o porezima, dok Ministarstvo infrastrukture saopštava da radi na rešavanju tog problema.

Za to vreme auto-prevoznici najavljuju protestnu vožnju centrom Beograda.

Opširnije o ovoj temi možete čitati na našoj stranici Biz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlasnici kombi vozila najavili proteste za sutra

Izvor: Blic, 10.Feb.2011, 12:10

BEOGRAD - Udruženje vlasnika kombi vozila i prevoznika najavilo je da će sutra organizovati protestne vožnje kroz Beograd, Niš i Novi Sad, ako ne bude ukinut porez na luksuz za tu kategoriju vozila. ..Predsednik tog udruženja Igor Ljubinković rekao je danas Tanjugu da protest neće biti organizovan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.