Vlada raspravlja sledeće sedmice o ombudsmanu

Izvor: Danas, 27.Jan.2012, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada raspravlja sledeće sedmice o ombudsmanu

Usvajanje Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštitniku građana sačekaće narednu sednicu Vlade Srbije, saznaje Danas. Kako objašnjava izvor našeg lista, ovaj Nacrt zakona trenutno se nalazi u procesu usaglašavanja između ministarstava pravde, finansija, državne uprave, prosvete i nauke, rada i socijalne politike i Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo. Inače, u Ministarstvu pravde objašnjavaju da ukoliko bi prošao Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o ombudsmanu, aktuelni zaštitnik građana Saša Janković, mogao bi da se kandiduje i za još jedan sedmogodišnji mandat.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Ne želim novi mandat

Izvor: Danas, 27.Jan.2012

Stav Ministarstva pravde u kojem se traži da se Nacrtom zakona o izmenama i dopunama zakona o zaštitniku građana skrate ovlašćenja ombudsmana, tako što neće moći da kontroliše rad Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, ombudsman Saša Janković komentariše kao pucanj u sopstvenu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.