Vlada Japanac ide u zatvor, na nešto sitno

Izvor: Mondo, 24.Maj.2017, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Japanac ide u zatvor, na nešto "sitno"

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na dve godine i 10 meseci zatvora Vladimira Jovanovića, zvanog Vlada Japanac.

Foto: Youtube/Screenshot

Jovanović je osuđen zbog iznude novca od jedne žene sa Novog Beograda 2014. i time je u dužini kazne potvrđena prvostepena presuda.

Istom odlukom Apelacioni sud je njegovim saučesnicima za četiri, odnosno dva meseca zatvora smanjio kazne, pa je Aleksandra Grahovca osudio na 20 meseci, a Nenada Miloševića >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na godinu dana zatvora.

Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu kojom su sva trojica bila osuđena za iznudu i krivično delo protivpravno lišenje slobode, pošto smatra da je drugo delo konzumirano prvim.

Oni su takođe dužni da oštećenoj ženi Branki Đorđević vrate oteti novac - oko 710 eura.

Jovanović je u pritvoru i kućnom pritvoru koji mu računa u kaznu od hapšenja u avgustu 2014. godine, pa je kaznu gotovo odslužio, dok će druga dvojica ići na neko vreme u zatvor.

Jovanović je zbog sličnog krivičnog dela već izdržao dve godine u zatvoru, jer je bio osuđen zbog iznude 50.000 evra od vlasnika Maksis taksija Nenada Mikića u aprilu 2005. godine.

Neko vreme je bio je u bekstvu, ali je uhapšen u Španiji i krajem 2010. izručen Beogradu.

U medijima i na suženjima pred Specijalnim sudom pominjan je kao blizak Surčinskom i Zemunskom kriminalnom klanu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.