Vlada: Cena hleba najviše 46 dinara do kraja jula

Izvor: BKTV News, 29.Jan.2014, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada: Cena hleba najviše 46 dinara do kraja jula

Vlada Srbije je usvojila je danas Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna “T-500″ prema kojoj maloprodajna cena vekne hleba od ovog brašna ne sme preći 46 dinara, a koja stupa na snagu 1. februara i važiće do 31. jula.
Cilj uredbe je da se spreče poremećaji na tržištu i obezbedi normalno snabdevanje svih potrošača, naročito nižih socijalnih kategorija.
Proizvođači hleba su obavezni da proizvedu i stave u promet hleb od brašna “T -500″, najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 40 odsto dnevne proizvodnje.
Trgovci su dužni da u strukturi dnevne nabavke imaju najmanje 40 odsto ove vrste hleba, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.
U Ministarstvu trgovine danas je Tanjugu rečeno da će cena hleba “sava” od brašna T-500 težine 500 grama ostati nepromenjena i da o tome postoji saglasnost sa Unijom pekara Srbije.
Uredba, koja ističe krajem januara, na snazi je od avgusta prošle godine, kada je cena hleba smanjena za 2,5 dinara i ograničena na 46 dinara.
Predsednik Unije pekara Zoran Pralica potvrdio je za Tanjug da će cena hleba ostati ista, bez obzira na poskupljenje pšenice i energenata.
“Očekujemo stabilnu cenu i stabilno snabdevanje tržišta”, rekao je Pralica.
Prema njegovim rečima, ne očekuje se rast cene pšenice , niti veće cenovne turbulencije na tržištu.
Izvor: Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.