Izvor: B92, 29.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više starosne granice za penziju

Beograd -- Za građane koji nemaju puni radni staž od 1. januara počeće postepeno povećanje starosne granice za penzionisanje.

"Od prvog dana naredne godine, muškarci će u penziju ići sa 63 i po , a žene sa 58 i po godina života i najmanje 19 godina penzijskog staža", saopšteno je iz penzijskih fondova zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika.

Poslednji dan za predaju zahteva za penzionisanje je ponedeljak, 31. decembar, što podrazumeva da radni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnos mora da se raskine makar jedan dan ranije.

Zahtevi se mogu proslediti i poštom, preporučeno, pod uslovom da su poslati najkasnije 31. decembra.

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja podsećaju da i dalje ostaje mogućnost penzionisanja sa 40 godina staža za muškarce i 35 godina za žene uz najmanje 53 godine života. U penziju se može otići i sa 65 godina života za muškarce, odnosno 60 godina za žene uz najmanje 15 godina staža osiguranja.

Takođe, pripadnici oba pola moći će, kao i do sad, da se penzionišu sa 45 godina staža osiguranja, bez obzira na starost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.