Izvor: B92, 13.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više škole čekaju akreditacije

Beograd -- Ministarstvo prosvete navodi da će upis studenata na 80 viših škola početi tek kad zvanično dobiju akreditaciju i dozvolu za rad.

"Komisija za akreditaciju uspešno privodi svoj posao kraju nakon detaljnog pregleda obimne dokumentacije svih 80 viših škola u Srbiji. Ličnim uvidom biće upoređeni svi podaci navedeni u elaboratima", kaže se u saopštenju Ministarstva prosvete i sporta.

Dodaje se da se očekuje da će celokupni posao akreditacije biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završen u roku kraćem od dva meseca, tako da će upis biti sproveden tokom juna.

Određena kvota za upis

Na državne univerzitete u Srbiji moći će da se upiše 14.880 studenata koji se finansiraju iz republičkog budžeta i 15.143 studenta koji se sami finansiraju.

Univerzitet u Novom Pazaru će, prvi put, u narednu školsku godinu upisati 370 budžetskih i 235 samofinasirajućih studenata.

Vlada Srbije je utvrdila da se domaći državljani, koji su prethodno školovanje završili u inostranstvu, mogu upisati do dva odsto preko broja utvrđenog ovom odlukom, kao i da pripadnici srpske nacionalnosti iz susednih zemalja upisuju godinu pod istim uslovima kao i državljani Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.