Izvor: Danas, 27.Jan.2015, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Kupujte mesečne karte direktno od Grada

Gradski menadžer Goran Vesić pozvao je juče kompanije sa sedištem na teritoriji Beograda da zaposlenima kupe mesečne karte za februar direktno od Gradske uprave.

- Grad za kupovinu karata odobrava popuste od 3 do 15 odsto, a kompanija ostvaruje pravo na povraćaj poreza na dodatu vrednost koji iznosi 10 odsto.To znači da pojedine kompanije mogu da smanje troškove kupovine karata i za trećinu ako se odluče da posluju direktno sa Gradom Beogradom- napominje Vesić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas <<
On u svom pozivu podseća da je gradski prevoznik pre godinu dana bio prezadužen i da većina građana nije plaćala karte.

- Ovakva situacija je zahtevala oštre ekonomske mere koje je Grad Beograd odmah sproveo. Uvedeno je brojanje putnika i saobraćaja, kako bi se napravio optimalan red vožnje koji bi zadovoljio zahteve građana, a sa druge strane omogućio znatne uštede. Ipak, ključna mera za oporavak je da građani plaćaju karte za prevoz. Poslednjih meseci građani su pozitivno odgovorili na našu kampanju pa je prihod od prodaje karata porastao. Ovo su ohrabrujući rezultati, ali nisu dovoljni- navodi Goran Vesić.

Za ovu godinu, kako on kaže, planira se da svi autobusi dobiju besplatan internet, kao i nove kamere kako bi se povećala bezbednost putnika. Grad takođe namerava da kupi električne autobuse kojima će biti pokrivena jedna gradska linija, što je, prema njegovim rečima, istorijski iskorak ka očuvanju životne sredine.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.