Večeras Teleton – razgovor sa poznatima za pomoć najmlađima

Izvor: RTS, 24.Maj.2016, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras "Teleton" – razgovor sa poznatima za pomoć najmlađima

Radio-televizija Srbije i "Blic fondacija" uz podršku Ministarstva zdravlja organizuje, večeras od 21.05, još jedan humanitarni kontakt šou-program "Teleton". Cilj je podrška akciji "Srce za decu": opremanje svih 56 porodilišta u Srbiji neophodnim aparatima za dijagnostiku sluha novorođenčadi.
U poslednje vreme, sa malih ekrana, lica RTS-a, koja su i mame i tate, pozivaju vas da se uključite u jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << važnu humanitarnu akciju.

"Da svi čuju naš glas – imajte sluha za našu decu" naziv je devetog "Teletona" koji RTS organizuje večeras.
Prikupljamo novac za nabavku aparata kojima može rano da se otkrije oštećen sluh kod beba.
Tokom dvosatnog TV programa, javne ličnosti odgovaraće na telefonske pozive gledalaca. Svaki poziv i SMS poruka predstavljaju direktnu donaciju akciji.
U okviru kampanje koju je početkom marta pokrenula "Blic fondacija", a koju medijski prati RTS uz podršku Ministarstva zdravlja, neophodni aparati stigli su u 15 porodilišta. 
U Leskovačko porodilište aparat je stigao pre nedelju dana. Do sada je u jedinom porodilištu jablaničkog okruga pregledano 20 beba.

Šefica neonatologije Mariana Nikolić Pavlović kaže da je kod sve pregledane dece u ovih nedelju dana nalaz u redu.
Ističe da je rana dijagnostika neophodna da bi se na vreme počelo sa lečenjem.
"Rana rehabilitacija podrazumeva veći uspeh u lečenju. To mnogo znači i majkama da ne razmišljaju o tim stvarima kada izađu iz bolnice", kaže Nikolić Pavlović.
U Jablaničkom okrugu godišnje se rodi oko 1.600 beba. Statistika pokazuje da na 1.000 novorođenčadi, tri do pet beba ima oštećeni sluh.
Pošle nedelje aparati su stigli u porodilišta u Beogradu u Višegradskoj, u Knjaževcu i Leskovcu.
Da bi sva porodilišta dobila aparate neophodno je 25 miliona dinara. Do sada je prikupljeno devet miliona.
Zato večeras od 21.05 slušajte i gledajte Prvi program RTS-a, ali i telefonirajte i šaljite SMS poruke. U dva naša studija očekuju vas poznate ličnosti sa kojima možete da razgovarate, i tako pomognete našoj deci.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teleton za pomoć deci

Izvor: Danas, 24.Maj.2016

Teleton RTS-a je humanitarna akcija kojoj se uvek rado odazivaju svi - i gosti emisije, kompanije, institucije i građani Srbije. I ovaj Teleton RTS-a je namenjen deci. Radio-televizija Srbije, zajedno sa Blic fondacijom i uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, organizuje u utorak 24. maja...

Nastavak na Danas...

"Teleton" – Da svi čuju naš glas

Izvor: RTS, 24.Maj.2016

Prikupljen novac za opremanje svih 56 porodilišta neophodnim aparatima za dijagnostiku sluha novorođenčadi. Do 25. maja u ponoć možete pozvati broj 0905 700 705. SMS poruke na 2552 možete slati do kraja maja. Cena poziva kao i poruka je 100 dinara. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.