Veće plate prosvetarima

Izvor: Glas javnosti, 03.Sep.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veće plate prosvetarima

BEOGRAD - Predstavnici Vlade Srbije i četiri reprezentativna sindikata obrazovanja dogovorili su se da plate zaposlenih u prosveti naredne godine budu povećane, ali je i dalje ostalo sporno za koliko bi zarade bile uvećane.

Nakon sastanka sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, ministarkom finansija Dianom Dragutinović i ministrom prosvete Žarkom Obradovićem u Vladi Srbije, predstavnici sindikata su saopštili novinarima da tek predstoje dogovori o tome za koliko će plate u obrazovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << biti povećane u narednoj godini.

Predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović rekao je da su plate zaposlenih u obrazovanju u protekle dve godine realno smanjene između 11 i 22 odsto i da bi to trebalo imati u vidu kada se naredne godine bude određivalo za koliko će zarade biti povećane.

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je da bi do kraja oktobra trebalo da bude potpisan protokol o zaradama u prosveti kojim će biti rešeno pitanje načina povećanja zarada.

Obradović je istakao da se prema podacima ministarstva nastava drugog dana školske godine nastava odvija bez problema u svim školama.

Na sastanku su bili predstavnici četiri reprezentativna sindikata - Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Prosvetnog sindikata "Nezavisnost" i Sindikata radnika zaposlenih u prosveti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.