Izvor: RTS, 18.Okt.2021, 10:31

Vazduh u Beogradu ponovo zagađen

Kvalitet vazduha u Beogradu ovoga jutra ocenjen je kao zagađen. Visok stepen zagađenosti zabeležen je u Ovči, Zemunu, u Despota Stefana i Lazarevcu, objavljeno je na sajtu Beoeko.
Na tim mernim mestima izmerene su visoke vrednosti PM čestica, pa je prema tim podacima nivo zagađenosti u Ovči 65.5, Zemunu 71.1, u Despota Stefana 55, i Lazarevcu 109.

Zbog lošeg kvaliteta vazduha kod građana se mogu javiti različite tegobe, a kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kod osetljivijih grupa ljudi one mogu biti ozbiljnije nego u populaciji zdravih osoba.
Preporuka ljudima sa različitim zdravstvenim tegobama je da u ovom periodu izbegavaju naporne aktivnosti napolju, dok se zdravim osobama preporučuje pravljenje češćih pauza u svim aktivnostima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.