Izvor: B92, 06.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasić i Anastasijević dobili nagradu Staša Marinković

Beograd -- Novinari beogradskog nedeljnika "Vreme" Miloš Vasić i Dejan Anastasijević dobitnici su ovogodišnje nagrade "Stanislav Staša Marinković", dok je dopisnik "Danasa" iz Kragujevca Zoran Radovanović dobio nagradu "Nikola Burzan", koju takođe dodeljuje taj list. Nagrada "Stanislav Staša Marinković" dodeljuje se za novinarsku hrabrost, istraživačku upornost i visok profesionalni nivo medijske prezentacije, dok se nagrada "Nikola Burzan" dodeljuje za izuzetne rezultate novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lista "Danas".

Opredeljujući se za Vasića i Anastasijevića, žiri za dodelu nagrade "Stanislav Staša Marinković" jednoglasno je zaključio da su oni bili najistaknutiji članovi "skupine novinara nedeljnika 'Vreme' koji su znalački, obavešteno i izuzetno smelo pratili događaje i bez zazora ukazivali na izvore snage kriminaln-policijskog podzemlja, na njegov uticaj i opasnost koju predstavlja". Žiri, u kojem su bili Dragana Marinković, Vojin Dimitrijević, Mihail Ramač, Aleksandar Nikašinović i Grujica Spasović, ocenio je i da su Vasić i Anastasijević bili najpouzdaniji analitičari atentata na srpskog premijera Zorana Đinđića, njegove pozadine i posledica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.