Vampir Sava Savanović zove turiste u Valjevo

Izvor: Politika, Beta, 04.Feb.2010, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vampir Sava Savanović zove turiste u Valjevo

Valjevo – Novoosnovano Udruženje i turistički klaster „Valjevo za vas” na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu „pojaviće” se s najpoznatijim srpskim vampirom Savom Savanovićem, junakom Glišićeve pripovetke „Posle 90 godina”, javlja Beta.

Ideja je, kako je novinarima rekao član klastera Dušan Arsenić, da se na originalan način pokažu specifičnosti Valjeva i okoline. „Sava Savanović će biti predstavljen kao simpatičan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vampir, u prirodnoj veličini, pa će posetioci moći da se fotografišu s tim originalnim valjevskim brendom ’za uspomenu i dugo sećanje’", rekao je Arsenić medijima.

Predsednik klastera „Valjevo za vas” Vladimir Krivošejev kaže da su, originalno i zanimljivo, osmišljena dva valjevska turistička brenda – istorija i tradicija, odnosno priroda i okolina.

Biće promovisan promotivni prospekt-kalendar Valjeva, kao i već ranije osmišljena akcija „Sam svoj tur-operator” uz „Novčanicu od 25 eVAra”.

Reč je o ponudi budućim posetiocima da provedu „vikend u Valjevu za 25 evra”.

Nakon toga, uslediće i ponude od 21, 19 i 15 evra, koliko će koštati slični aranžmani sa odgovarajućom ponudom turističkog klastera „Valjevo za vas”.

Ipak, u tom udruženju očekuju da će „glavni štos” biti priča o prvom srpskom vampiru Savi Savanoviću, junaku Glišićeve pripovetke „Posle 90 godina”, koji je „ordinirao” u vodenici u selu Zarožje, na padinama Jablanika.

Udruženje „Valjevo za vas” će se predstaviti na štandu od 16 kvadrata besplatno dobijenom od Privredne komore Beograd pošto nisu uspeli dogovori sa JP „Valjevoturist” o zajedničkom nastupu.

JP „Valjevoturist” nije član turističkog klastera „Valjevo za vas” iako je njegovom osnivanju prisustvovao državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Goran Petković, koji je podržao tu ideju.

[objavljeno: 05/02/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.