Valjevo: Mormoni donirali 62.000 dolara za vodovod

Izvor: NaDlanu.com, 07.Jun.2013, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevo: Mormoni donirali 62.000 dolara za vodovod

VALJEVO - Mormonska crkva Isusa Hrista - svetaca poslednjih dana poklonila je 62.000 američkih dolara za izgradnju vodovodne mreže u selima u okolini Valjeva, saopštila je danas valjevska Gradska uprava.

Ta crkva iz SAD finansiraće nabavku materijala za izgradnju vodovoda do romskih naselja Divlje brdo i Gornja Grabovica. Vovodod treba da bude završen do decembra 2014. godine. Tada bi voda iz Valjevskog vodovoda trebalo da stigne do rezervoara na Divljem brdu izgradnjom magistralnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << cevovoda Valjevo-Brankovina što finansiraju država i Grad Valjevo.Izgradnjom cevovoda do Brankovine omogućiće se uredno snabdevanje kvalitetnom vodom za piće oko 10.000 potrošača od gradskog naselja Peti puk, preko Kličevca, Rađevog sela i Gornje Grabovice, do Brankovine i Balačke.Taj projekat je jedna od humanitarnih akcija koje u Valjevu i okolnim selima sprovode misionari mormonske crkve Isusa Hrista - svetaca poslednjih dana. Ta crkva je 2012. godine poklonila 13 miliona dinara za izgradnju rezervoara i lokalnog vodovoda u romskom naselju Balačka, a materijal nabavljen njihovom donacijom korišćen je i za rekonstrukciju seoskog vodovoda Kukalj i za izgradnju vodovoda u selu Lukavac.Mormoni su poklonili i 160 invladiskih kolica koja koštaju 2,5 miliona dinara, a fizikalni terapeuti-aktivisti te crkve održali su obuku za osoblje Valjevske bolnice, Doma zdravlja i volontere Crvenog krsta.Izvor: Kurir

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.