Valjevčo pokrenulo humanitarnu akciju Novčić za poklončić

Izvor: Glas javnosti, Beta, 19.Dec.2010, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevčo pokrenulo humanitarnu akciju Novčić za poklončić

VALJEVO- Udruženje građana Dobri ljudi realizovaće i ove godine humanitarnu akciju za pomoć siromašnoj i bolesnoj deci Novčić za poklončić u saradnji sa Kancelarijom za mlade i đačkim parlamentima srednjih škola.

Kako je objavljeno na veb portalu www.ugradu.info, ovu akciju su osmislile profesorke Vera Marković iz Ekonomske i Dušica Rajevac iz Tehničke škole.

Akciji prikupljanja novca za kupovinu novogodišnjih i božićnih poklona priključili su se učenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i profesori srednjih škola, a pokloni su namenjeni deci koja će praznike provesti na bolničkom lečenju, kao i za one čiji se roditelji leče u Metadonskom centru Psihijatrijskog odeljenja Valjevske bolnice.

U šalter sali Gradske uprave postavljena je kutija za prikupljanje novca, a otvoren je i žiro račun za one koji žele da pomognu svojim donacijama uz napomenu svaki iznos je dragocen.

Organizatori kažu da su pored novca dobrodošle i donacije u slatkišima, igračakama, knjigama, slikovnicama, bojankama i bojicama, sokovima i drugim artiklima koji mogu da se nađu u prazničnim paketićima.

Humanitarna akcija Novčić za poklončić prvi put je realizovana 2009. godine, kada su obezbeđena 24 paketića za decu na bolničkom lečenju kao i za decu iz socijalno ugrozenih porodica.

Akcija traje do 27. decembra, a na sajtu www.ugradu.info postavljen je link koji omogućuje kontrolu utroška sredstava iz prošlogodišnje akcije Novčić za poklončić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.