VLADA TELEFONOM ODOBRILA POSKUPLJENJE STRUJE

Izvor: Kurir, 25.Feb.2011, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA TELEFONOM ODOBRILA POSKUPLJENJE STRUJE

BEOGRAD - Vlada Srbije odobrila je na telefonskoj sednici korekciju cene struje na 6,3 evrocenta po kilovat-času, koja će stupiti na snagu od 1. aprila.

Kako je potvrđeno za B92 u Vladi Srbije, poskupljenje se neće odnositi na domaćinstva koja troše do 350 kilovat-časova mesečno.

Prema podacima Elektroprivrede Srbije, oko 40 odsto od ukupnog broja domaćinstava u zemlji spada u ovu grupu potrošača, što je približno oko 1,5 milion domaćinstava.

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mirko Cvetković skinuo je juče sa dnevnog reda sednice Vlade tačku koja se ticala predloga da struja poskupi od 1. marta, i zatražio detaljniju informaciju odnosno procenu uticaja poskupljenja električne energije na inflaciju i cene drugih proizvoda.

Vlada je u odlučivanju o povećanju cene struje vodila je računa i o zaštiti interesa građana i privrede, kao i o funkcionisanju EPS-a.

Agencija za energetiku je procenila da struja za domaćinstva u Srbiji može da poskupi maksimalno 13,5 odsto, a nešto više za ostale kategorije potrošača.

Struja u Srbiji poslednji put je poskupela 1. marta 2010. godine, u proseku za 10 odsto.

Po sadašnjoj proceduri, konačnu odluku o promeni cene struje u Srbiji donosi vlada, na predlog Agencije za energetiku i na zahtev EPS-a, a prema Predlogu novog zakona o energetici odluku o poskupljenju ili pojeftinjenju struje u Srbiji od 2012. godine donosiće Agencija za energetiku.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada telefonom odobrila poskupljenje struje

Izvor: Mondo, 25.Feb.2011

Vlada Srbije odobrila je danas na telefonskoj sednici poskupljenje struje od 1. aprila, potvrđeno je agenciji Beta u vladi.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.