[VIDEO] Poletanje H145M sa parkinga beogradskog sajma

Izvor: TangoSix.rs, 28.Jun.2019, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[VIDEO] Poletanje H145M sa parkinga beogradskog sajma

Jučerašnji dan interesantan je po tome da je iznad Srbije letelo pet različitih vrsta helikoptera.
H145M 119. Mešovite helikopterske eskadrile iz Niša okončao je svoje prvo promotivno pojavljivanje (drugo za tip u srpskim bojama) i danas se već sprema za drugo.
Kako Tango Six saznaje, „14501“, odnosno i dalje privremeno D-HADD, obaviće prvu VIP misiju prevoza sa aerodroma koji se od danas zove „Milenko Pavlović“ do aerodroma „Morava“ koji se danas svečano (po drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << put) „otvara“.
Ventilacija nakon tri dana nekarakterističnih meteo uslova za Srbiju / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six Erbasova medijska zvezda tako nažalost neće dočekati širu javnost na poslednjem danu Partnera.
Helikopter je u odlasku, kao i u dolasku na sajam, letela mešovita srpsko-nemačka posada. PIC je po dogovoru za ovaj leg bio opitni pilot Erbasa Jens Volfgram dok je PM bio potpukovnik Ivica Živadinović iz Centra za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije.
Srpsko-nemačka ekipa zadužena za prvo vanaerodromsko sletanje helikoptera u Srbiji / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six Tango Six je juče bio u prilici da snimi poletanje helikoptera sa izložbene pozicije ispred hale 1 i njegov odlazak do Batajnice. Uživajte:

 
RV i PVO će imati dve verzije letelice za Traganje i Spasavanje. Jedna će imati Hensoldt sistem prepoznatljiv na nosu i logično biće namenjena za CSAR / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six
Trenutno najmoderniji kokpit u RV i PVO / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six Gestikuliranje nije predstavljalo relativni položaj letelice u odnosu na horizont jer nije bilo akrobacija / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six Nekoliko 360 rotacija u lebdenju za mnogobrojnu publiku koja nije uživala u prizoru već kroz svoje ekrane / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six The post [VIDEO] Poletanje H145M sa parkinga beogradskog sajma appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.