Usvojene kvote za upis budućih brucoša

Izvor: RTS, 25.Maj.2020, 12:25

Usvojene kvote za upis budućih brucoša

O trošku države na državnim univerzitetima moći će da se školuje 22.245 studenata, a na akademijama i visokim školama strukovnih studija više od 4.600 akademaca.
Završeno je i centralizovano onlajn prijavljivanje učenika za prijemni ispit za specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola.
Prema preliminarnim podacima Ministarstva prosvete za 4.000 slobodnih mesta prijavilo se 8.500 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kandidata.
Od naredne školske godine prvi put pojedine gimnazije imaće specijalizovana odeljenja za geografiju i istoriju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, kao i odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za sport.
U specijalizovanim programima tri četvrtine fonda časova činiće opšteobrazovni predmeti, a jednu četvrtinu specijalizovani.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojene kvote za studiranje o trošku države na fakultetima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2020

O trošku države u narednoj školskoj godini na šest univerziteta u Srbiji, bez Vojvodine, studiraće 17.362 brucoša, a planirana su 9.682 mesta za samofinansirajuće studente...Kvote je na predlog fakulteta usvojila Vlada Srbije, a predložene kvote Univerziteta u Novom Sadu za 4.883 budžetska i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Počinje prijavljivanje za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i srednjih škola

Izvor: RadioCity.rs, 26.Maj.2020, 04:51

Zainteresovani kandidati za neko od specijalizovanih odeljenja treba da popune obrazac prijave koji se nalazi na sajtu ministarstva prosvete. http://sremac.edu.rs/obavestenje-ministarstva-prosvete-vazno-polaganje-prijemnih-ispita-za-upis-u-specijalizovane-srednje-skole-i-odeljenja/ . Konačni spisak...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.