Usvojen budžet grada Loznice za 2013. godinu

Izvor: Blic, 25.Dec.2012, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen budžet grada Loznice za 2013. godinu

Odbornici Skupštine grada Loznice usvojili su večeras budžet za 2013. godinu, kojim su planirani prihodi od 2,1 milijarde dinara, što je 250 miliona više nego ove godine.

Budžetski deficit od 190 miliona dinara, biće pokriven iz prenetih neutrošenih sredstava iz predhodnih godina (172 miliona) i prodajom finansijske imovine (21 milion).

U strukturi prihoda najveće učešće imaju poreski prihodi od 1,06 milijardi dinara i transferna sredstva iz republičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budžeta od oko 667 miliona dinara.

Planirano je 35 miliona dinara prihoda od davanja u zakup zemljišta na 99 godina, što je novina u budžetu, a od naknada za uređenje gradskog zemljišta očekuje se 83 miliona dinara.

Na rashodnoj strani najveći udeo imaju izdaci za korisćenje usluga i roba - 693 miliona dinara, dok je za plate zaposlenih predviđeno 406 miliona, a subvencije javnim preduzećima 141 milion dinara.

Za završetak sportske hale u Banji Koviljači predviđeno je 35 miliona dinara, koliko i za izgradnju smeštajnih kapaciteta u Tršiću.

Za socijalnu zaštitu planirano je 122 miliona dinara, od čega 71 milion za podsticaj rađanja, a tri miliona za besplatan prevoz starijih građana.

Fond za razvoj grada, raspolagaće i u narednoj godini sa 100 miliona dinara.

Povezane vesti: Usvojen budžet Kruševca, investicije čine 27 odsto Usvojen budžet Valjeva, opozicija i novinari napustili salu

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Usvojen budžet Opštine Bor, planirane kapitalne investicije

Izvor: TimockeVesti.net, 25.Dec.2012

Odbornici Skupštine opštine Bor usvojili su budžet za 2013. godinu koji iznosi milijardu i 906 miliona dinara, što je dvostruko više u odnosu na 2010. godinu.. Usvojen je i predlog Odluke o lokalnim komunalnim taksama kojom se, između ostalog, predviđa da preduzetnici koji imaju godišnji prihod...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.