Izvor: RTS, 27.Jun.2021, 14:28

Ustoličen novi episkop valjevski vladika Isihije

Vladika Isihije, koji je na ovogodišnjem majskom zasedanju Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve izabaran za novog episkopa valjevskog, ustoličen je u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu.
Svetu arhijeresku liturgiju služio je patrijarh srpski Porfirije uz sasluženje više arhijereja Srpske pravoslavne crkve.

Za drugog arhijereja Eparhije valjevske vladika Isihije izabran je nakon nešto više od godinu dana od smrti episkopa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milutina, koji je eparhijom upravljao od njenog obnavljanja 2006. godine.
"Molim sve vas braćo arhijereji i vas sveštenstvo, monaštvo i verni narode poverene mi eparhije da mi svojim svetim molitvama i svakim dobrim delom budete oslonac, podrška i pomoć u vršenju episkopske službe", rekao je vladika Isihije prilikom ustoličenja.
Ustoličenju novog episkopa valjevskog prisustvovali su brojni vernici iz cele eparhije. 
Vladika Isihije je 1991. gopdine postao iskušenik u manistaru Kovilj, kojim je tada upravljao iguman Porfirije, sadašnji patrijarh srpski.
Monaški postrig prima na Sretenje 1995. godine od episkopa bačkog Irineja.
Arhimandrit i namesnik koviljske obitelji u kojoj su stasali brojni arhijereji i duhovnici postaje 2014. godine.
Diplomirao je na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu 2018. godine.
Iste godine Sveti arhijerejski sabor izabrao ga je za episkopa mohačkog i vikara vladike bačkog Irineja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

USTOLIČEN NOVI VALJEVSKI EPISKOP: Isihija Rogića u tron Eparhije svečano uveo patrijarh Porfirije

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2021

Završena svečanost..U hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu danas je ustoličen novi episkop valjevski Isihije (Rogić), a u tron Eparhije valjevske svečano ga je uveo srpski patrijarh Porfirije, saopštila je Informativna služba Srpske pravoslavne crkve...Vladika mohački Isihije je na mesto episkopa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.