Izvor: B92, 20.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh akcije, krvi još nedovoljno

Beograd -- Tokom proteklih 12 nedelja porastao je broj davanja krvi u odnosu na isti period ranijih godina nakon akcije "Dajte krv".

To je rezultat zajedničke kampanje Instituta za transfuziju krvi Srbije i B92 "Ulepšajte dan sebi i drugima - dajte krv". Prikupljeno je oko 3000 jedinica krvi više nego prošle godine. Od početka avgusta, međutim, rezerve krvi su smanjene, a protekle nedelje uočena je nesrazmera u krvnim grupama davalaca i bolesnika kojima je krv neophodna za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lečenje.

U većini slučajeva, deficitarne su bile sve negativne krvne grupe, a početkom nedelje najizraženija je bila nestašica "A" krvne grupe, inače najrasprostranjenije u našoj populaciji.

Trenutno Institut raspolaže jednoipodnevnim rezervama krvi i apeluje na građane, firme i institucije da se u što većem broju odazovu pozivu Instituta i B92, kako bi se prevazišla trenutna situacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.