Izvor: Blic, 06.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskršnja poruka beogradskog nadbiskupa

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar ocenio je u Uskršnjoj poruci da je svako slavljenje Uskrsa "prilika da zadobijemo novi pogled, otkrijemo novi put, usvojimo novi stil života, uspostavimo veće i dublje zajedništvo".

"I mi smo na putu, na putu svog životnog napredovanja, a kao zajednica na putu sopstvenog istorijskog dozrevanja. Čudo Uskrsa sastoji se upravo u tome što je Isus, po svom uskršnjem preobraženju, sada svuda prisutan. On, pobednik smrti, prati svakoga od nas i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naše crkvene zajednice na putu ispunjenja", navodi se u poruci nadbiskupa Hočevara.

Prema njegovim rečima, uskrsli Isus "poziva nas da se obratimo i počnemo živeti u Njegovom Duhu".

"Tek onda ćemo biti sposobni za prihvatanje Božjih nauma i primićemo mudrosti da Božji naum otkrijemo i u velikim istorijskim zbivanjima", navodi se u poruci.

Beogradski nadbiskup je izrazio zadovoljstvo što ove godine hrišćani istočnog i zapadnog obreda slave Uskrs istoga dana, 8. aprila.

"U tom duhu želim svima srećan Uskrs. Blagosloveno i srećno neka bude vaše slavlje i naše zajedništvo vere, nade i ljubavi... svoje čestitke posebno upućujem braći i sestrama sa Istoka: Hristos voskrese - voistinu voskrese", naveo je nadbiskup Hočevar.

On će prvu Uskršnju misu služiti u nedelju u 10 sati u crkvi Svetog Ante, u Bregalničkoj ulici, a nju će prenositi i Radio-televizija Srbije.

Istoga dana, u 18 časova, beogradski nadbiskup služiće misu u crkvi Krista Kralja, u Krunskoj ulici. Uskrsno bdenje, u subotu, 7. aprila, služiće u katedrali Blažene Đevice Marije, sa početkom u 19 sati.

Drugog dana Uskrsa, u ponedeljak, 9. aprila, beogradski nadbiskup će u crkvi Krista Kralja služiti misu na slovenačkom jeziku. Služba će početi u osam časova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.