Izvor: B92, 01.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro skraćenje vojnog roka

Beograd -- Načelnik Generalštaba VSCG Dragan Paskaš najavio je danas da bi vojni rok vrlo brzo mogao biti skraćen s devet na šest meseci.

Naime, Paskaš je objasnio da će najverovatnije, prvobitan predlog Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore o smanjenju vojnog roka na osam meseci, verovatno biti preinačen na šest meseci, koliko je predložilo Ministarstvo odbrane SCG.

"Moj stav je da bi vojni rok trebalo da traje pola godine, čime bi se ukinula barijera regruta zbog dužine, a pokrenuli bismo i nove programe osposobljavanja", kazao je Paskaš i dodao da će skraćenje povući kompletnu preorjentaciju sistema popune vojske i pozivanja regruta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.