“Uskoro sa ministarstvima o GMO”

Izvor: BKTV News, 24.Okt.2013, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Uskoro sa ministarstvima o GMO”

Skupštinski odbor za zdravlje i porodicu trebalo bi uskoro da razgovara sa predstavnicima četiri ministarstva o uticaju genetski modifikovanih organizama (GMO).
Javnost u Srbiji očekuje ocenu stručnjaka o uticaju GMO na zdravlje ljudi, rekao je danas predsednik skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu prof. dr Dušan Milisavljević i najavio da će to telo uskoro organizovati raspravu o tome s nadležnima različitih profila.
On je najavio da će na sledeću sednicu Odbora pozvati >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << predstavnike četiri ministarstva – za poljoprivredu, zdravlje, nauku i životnu sredinu, da odgovore na pitanja koja izuzetno interesuju javnost posle najava da bi Srbija mogla da promeni propise koji zabranjuju gajenje i promet GMO.
Ministarka zdravlja prof. dr Slavica Đukić Dejanović je rekla da je “to pitanje vrlo delikatno” i dodala da su glavne nadležnosti i odgovornost vezani, pre svega, za ministarstva poljoprivrede i životne sredine.
Podnoseći odboru izveštaj o šestomesečnom radu Ministarstva, u periodu od aprila do septembra, ona je rekla da ima zadovoljstvo da ih izvesti da su “ostvarene apsolutno sve aktivnosti koje su bile planirane”.
Ona je najavila i neke od budućih aktivnosti, a kao jednu od najvažnijih pomenula je izmene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojima će biti ukinut dopunski rad lekara u matičnim ustanovama.
Ta vrsta rada je ocenjena kao izvor korupcije i mislimo da ga treba ukinuti. Za smenski rad je najčistije da se koriste drugi načini nagrađivanja, rekla je ministarka Đukić Dejanović.
Govoreći o rekonstrukciji četiri klinička centra u Srbiji, ona je najavia da radovi u Nišu počinju ovih dana, a da će uskoro početi i rekonstrukcija KC Kragujevac, Novi Sad i Beograd.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.