Uskoro rešenje za uplatu osiguranja rudarima

Izvor: S media, 05.Avg.2009, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro rešenje za uplatu osiguranja rudarima

Državni sekretar za rudarstvo Radivoje Milanović izjavio da je u pripremi rešenje kako se ne bi ponovilo kašnjenje sa uplatama u fond zdravstvenog osiguranja za rudare u Srbiji.

"Bilo je kašnjenja sa uplatama u fond zdravstvenog osiguranja, ali u narednih mesec dana biće završeno sistemsko rešenje, koje će definisati šta bi trebalo uraditi do kraja godine" , rekao je Milanović nakon obilaska jame u rudniku Soko kod Sokobanje.

Radnici Javnog preduzeća "Resavica", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koje obuhvata devet rudnika u Srbiji, organizovali su u ponedeljak generalni štrajk zbog kašnjenja sa uplatama u zdravstveni fond, zbog čega rudari u Srbiji nisu mogli da overe zdravstvene knjižice.

Štrajk je prekinut istog dana nakkon uplate u fond zdravstvenog osiguranja.

"U izradi je nova strategija restruktuiranja koja će dati rešenje održivog razvoja i postojanja rudnika sa podzemnom eksploatacijom u Srbiji", rekao je Milanović.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.