Uskoro jeftiniji lekovi i savremene terapije

Izvor: BKTV News, 07.Sep.2014, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro jeftiniji lekovi i savremene terapije

Republički fond za zdravstveno osiguranje priprema pojeftinjenje lekova i smanjenje participacije, ali i uvođenje na listu RFZO novih lekova za savremene terapije, izjavio je danas zamenik direktora Sektora za lekove u RFZO Janko Samardžić.

„RFZO to priprema tokom čitave ove godine i to je naš ključni projekat, a odnosi se na novi pravilnik o listi lekova koji je završen u RFZO i trenutno smo u dogovorima sa Ministarstvom zdravlja“, rekao je Samardžić za RTS. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

On je kazao da se ta lista nalazi u proceduri i izrazio očekivanje da će u najkraćemo mogućem roku biti primenjene niže cene.
„Dakle, govorimo o narednim danima. U ovom trenutku ne možemo govoriti o potpunom ukidanju participacije za lekove, već o smanjenju participacije, jer ćemo smanjenjem ukupne cene leka automatski smanjiti i participaciju i očekujem da od sledeće godine svi plaćamo manji iznos za većinu lekova koji su na listi lekova RFZO“, istakao je Samardžić.

Novi lekovi će, kako je rekao, značiti i najsavremenije terapije i biće od naredne godine uključeni u listu lekova koji se refundiraju.

Posebno olakšanje predstavljaće generički nazivi lekova, navodi Samardžić i dodaje da neće biti moguće favorizovati nijednu kompaniju.

Prema njegovim rečima, Srbija bi trebalo početkom oktobra da dobije i farmakoterapijske protokole u skladu sa najvišim standardima u EU, koji predviđaju najefikasniju i najbezbednije lečenje i terapiju.

Javna rasprava o tome će trajati do 15. septembra, a u oktobru će početi pilot projekat u domovima zdravlja u Srbiji i od naredne godine puna implementacija, dodao je Samardžić.
Izvor: Tanjug
The post Uskoro jeftiniji lekovi i savremene terapije appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro jeftiniji lekovi i savremene terapije

Izvor: Studio B, 07.Sep.2014

Republički fond za zdravstveno osiguranje priprema pojeftinjenje lekova i smanjenje participacije, ali i uvođenje na listu RFZO novih lekova za savremene terapije, izjavio je zamenik direktora Sektora za lekove u RFZO Janko Samardžić. .."RFZO to priprema tokom čitave ove godine i to je naš ključni...

Nastavak na Studio B...

RFZO: Uskoro jeftiniji lekovi i savremene terapije

Izvor: Večernje novosti, 07.Sep.2014

Republički fond za zdravstveno osiguranje priprema pojeftinjenje lekova i smanjenje participacije, ali i uvođenje na listu RfZO novih lekova za savremene terapije, izjavio je danas zamenik direktora Sektora za lekove u RfZO Janko Samardžić. "RfZO to priprema tokom čitave ove godine i to je naš...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.