Dva nova državna praznika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2011, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva nova državna praznika

BEOGRAD -

Vlada Srbije uputiće Skupštini predlog zakona kojim se ustanovljavaju dva nova državna praznika, a Dan državnosti Srbije - Sretenje, umesto jednog, praznuje dva dana.

Vlada predlaže da novoustanovljeni praznici budu Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11 novembar, koji bi bio neradni dan, i Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, 21. oktobar, predviđen da se "radno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << praznuje".

Prema predloženom rešenju, puni nazivi novih praznika glase Dan primirja u Prvom svetskom ratu - spomen na sve nevino postradale u razdoblju između 1914. i 1918. godine i Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu - spomen na 21. oktobar 1941. godine i kravavu jesen 1941. godine kada su nemačke okupacione snage izvršile masovni zločin nad civilima u Kragujevcu i širom Srbije.

Ako parlament usvoji zakonski predlog, koji će biti upućen u proceduru po hitnom postupku, u Srbiji će se godišnje praznovati osam dana - 1. i 2. januara (Nova godina), 15. i 16. februara (Dan državnosti), 1. i 2. maja (Praznik rada), 9. maja (Dan pobede) i 11. novembra (novopredloženi Dan primirja u Prvom svetskom ratu).

Radno bi se praznovali Sveti Sava (28. januar), Vidovdan (28. jun) i novoustanovljeni Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada predlaže dva nova državna praznika

Izvor: Blic, 22.Okt.2011

Vlada Srbije uputiće Skupštini predlog zakona kojim se ustanovljavaju dva nova državna praznika, dok bi se Dan državnosti Srbije - Sretenje, umesto jednog, praznovao dva dana..Vlada predlaže da novi praznici budu Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11 novembar, koji bi bio neradni dan, i Dan sećanja...

Nastavak na Blic...

Još dva državna praznika

Izvor: Radio 021, 22.Okt.2011

Vlada Srbije uputiće Skupštini predlog zakona kojim se ustanovljavaju dva nova državna praznika, a Dan državnosti Srbije - Sretenje, umesto jednog, praznuje dva dana.

Nastavak na Radio 021...

Praznovaćemo nove praznike?

Izvor: B92, 22.Okt.2011

Beograd -- Srbija bi mogla da obeležava dva nova praznika - 11. novembar Dan primirija u I svetskom ratu i 21. oktobar Dan sećanja na srpske žrtve u II svetskom ratu...U skupštinsku proceduru stigle su izmene Zakona o državnim i drugim praznicima, kojima je to predviđeno...Vlada Srbije je predložila...

Nastavak na B92...

Još dva državna praznika

Izvor: 025info.rs, 23.Okt.2011, 12:29

Vlada Srbije uputiće Skupštini predlog zakona kojim se ustanovljavaju dva nova državna praznika, a Dan državnosti Srbije - Sretenje, umesto jednog, praznuje dva dana.  Vlada predlaže da novi praznici budu Dan primirja u Prvom svetskom

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.