Uskoro bolja saradnja sa Kazahstanom

Izvor: Glas javnosti, Beta, 08.Okt.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro bolja saradnja sa Kazahstanom

ASTANA/BEOGRAD - Unapređenje privredne saradnje Srbije i Kazahstana moguće je u oblasti drvne, građevinske i farmaceutske industrije, proizvodnje zdrave hrane i bankarstva, ocenio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin.

Bugarin je na Poslovnom forumu u Kazahstanu, na kojem su učestvovali predstavnici 13 srpskih kompanija, kazao da je sektor šumarstva i drvne industrije Kazahstana posebno interesantan za Srbiju koja ima razvijenu industriju nameštaja. On je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da je povećanje izvoza iz Srbije u Kazahstan najviše moguće u oblasti zdrave hrane, navodi se u saopštenju PKS-a.

Predstavnici Privrednih komora Srbije i Kazahstana danas su potpisali sporazum o saradnji. Tokom boravka u Kazahstanu predstavnici dve države su u Astani potpisali četiri međudržavna sporazuma: Protokol o saradnji ministarstava spoljnih poslova, Sporazum o ukidanju viza, Sporazum o slobodnoj trgovini i Sporazum o zaštiti investicija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.