Izvor: Glas javnosti, 19.Nov.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene 233 stipendije srednjoškolcima sa juga Srbije

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković dodeli su stipendije trećoj generaciji srednjoškolaca iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Ove godine stipendije Koorodinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa dobila su 233 učenika, 27 više nego prošle godini. Svaki stipendista će do kraja školske godine dobijati 6.000 dinara mesečno.

Marković, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ministar za ljudska i manjinska prava i državnu upravu i lokalnu samoupravu, rekao je da je glavni cilj Koordinaciong tela da što više mladih stekne što bolje obrazovanje kako bi mogli da doprinesu boljem životu u svojoj sredini, ali i u državi. On je rekao da će Koordinaciono telo i narednih godina stipendirati između 200 i 300 srednjoškolaca sa juga Srbije.

Marković je poručio srednjoškolcima sa juga Srbije da je Vlada spremna da pomogne, ali da je nepohodno da znaju srpski jezik, kao jezik zemlje u kojoj žive.

"Raspisali smo konkurs sa Vladom Srbije za više od 100 mesta u državnim organima u kojima bi radio veći broj Roma i Albanaca, ali je jezik bio barijera", kazao je Marković i pozvao srednjoškolce da u svojim opštinama učestvuju u programima Koordinacionog tela.

Slavica Đukić-Dejanović rekla je da je najvažnije da mladi ljudi šire duh zajedništva koji bi trebalo da poštuje različitosti.

Ona je navela da bi ključne reči u njihovim životima trebalo da budu dijalog i kompromis i da će one doprineti uspehu u njihovom životu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.