Upis bez prijemnog ispita pod odredjenim uslovima

Izvor: S media, 07.Jul.2009, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upis bez prijemnog ispita pod odredjenim uslovima

Na fakultetima u Srbiji u toku je upis u prvu godinu osnovnih studija, a pojedini kandidati mogu se, pod odredjenim uslovima, upisati bez položenog prijemnog ispita.

Prema ovogodisnjim konkursnim pravilima, na prvu godinu bez izlaska na prijemni može se upisati osoba sa stečenim visokim obrazovanjem na akademskim studijama prvog stepena.

Pravo na upis bez prijemnog ima i student druge godine osnovnih akademskih studija drugog fakulteta odnosno univerziteta, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je položio sve ispite sa prve godine, kao i kandidat kome je ranije prestao status studenta zbog ispisivanja sa fakulteta, ako je prethodno položio sve ispite na prvoj godini studija.

Kandidat podnosi zahtev za upis, najkasnije do isteka drugog, septembarskog konkursnog roka, kao i zahtev za priznavanje ispita, studijski program, uverenje o položenim ispitima i dokaz o uplati troškova.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.