Izvor: B92, 28.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništeno 15.000 kopiranih patika

Beograd -- U JKP Gradska Čistoća danas je uništeno 10.440 pari patika za lažnim markama najk i 4.800 pari patika s nalepnicama dizel.

Falsifikovane patike carinici Srbije su zaplenili po osnovu zaštite prava intelektualne svojine. "Prema novom Zakonu o carinama mi smo zaduženi za zaštitu prava intelektualne svojine i u prethodne dve i po godine rešili smo oko 1.500 slučajeva iz te oblasti", rekao je danas prilikom sečenja i uništavanja falsifikovanih i oduzetih patika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktor uprave carina Dragan Jerinić.

On je dodao da oduzete falsifikovane robne marke mogu biti poklonjene u humanitarne svrhe ukoliko to vlasnik intelektualne svojine dozvoli, a to su, u ovom slučaju, ovlašćeni distributeri kompanija Najk i Dizel za Srbiju.

Ovlašćeni distributer kompanije Najk za Srbiju, preduzeće Delta sport iz Beograda, poklonilo je izvesnu količinu originalnih patika i sportske opreme u humanitarne svrhe i ta kompanija će poklanjati samo originalnu robu, rekao je brend menadžer Delta sporta Vladimir Stanković.

Prema njegovim rečima, ta kompanija smatra da je uništavanje falsifikovane robe najbolji način da se ovo društvo izbori sa sivom ekonomijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.