Umro Džejms Bredi

Izvor: Akter, 04.Avg.2014, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Džejms Bredi

Džejms Bredi, bivši pres sekretar Bele kuće koji je bio teško ranjen u neuspelom atentatu na predsednika Ronalda Regana 1981. godine, umro je u 74. godini

Ispred hotela Hilton, gde je pre 33 godine 30. marta izvršen pokušaj atentata, Bredi je bio pogođen u glavu.

Posle toga, on se žestoko borio za kontrolu naoružanja. Federalni zakon prema kom je neophodna provera kupaca pištolja nosi naziv po Brediju, prenele su agencije.

Bredi se posle oporavka >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na kratko vratio u Belu kuću, ali mu je bilo dozvoljeno da nosi titulu predsedničkog pres sekretara i da ima istu platu sve do januara 1989. godine, kada je Reganu okončan drugi predsednički mandat.

Bredijeva kampanja za zaštitu nasilja od oružja nazvana je tako u čast bivšem pres sekretaru.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Umro Džejms Bredi

Izvor: RTS, 05.Avg.2014, 00:18

Bivši pres-sekretar Bele kuće Džejms Bredi, koji je bio teško ranjen u neuspelom atentatu na predsednika Ronalda Regana 1981. godine, umro je u 74. godini, saopštila je njegova porodica...Ispred hotela "Hilton", gde je pre 33 godine 30. marta izvršen pokušaj atentata, Bredi je bio pogođen u glavu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.