Umro Borislav Milošević, brat Slobodana Miloševića

Izvor: NaDlanu.com, 29.Jan.2013, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Borislav Milošević, brat Slobodana Miloševića

Borislav Milošević, brat bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, preminuo je noćas na KBC Dedinje od posledica srčanih problema, prenose domaći mediji.

Borislav Milošević je pre nekoliko meseci u kritičnom stanju iz Crne Gore prebačen u Beograd na Institut za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”. Milošević, dugogodišnji srčani bolesnik, hospitalizovan je zbog srčanih problema i lekari su još tada mislili da neće preživeti.- Noćas u dva sata posle duge i teške bolesti u Beogradu je preminuo Borislav Milošević - navodi se u saopštenju Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".Iako je karijeru izgradio godinama pre svog brata Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije, Borislav Milošević je široj javnosti ipak ostao poznat kao “Slobin brat”. Još sedamdesetih godina je svoju diplomatsku karijeru počeo u Rusiji za koju je bio vezan do kraja života. Bio je ambasador Jugoslavije u Alžiru, a u Moskvi je 1998. na mestu ambasadora zamenio Danila Ž. Markovića.Bio je i lični prevodilac Josipa Broza Tita tokom vrlo značajnih razgovora tet-a-tet sa Leonidom Brežnjevim. Posle 5. oktobra 2000. još neko vreme je proveo na poziciji ambasadora SRJ u Moskvi, gde je i živeo.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.