Umičević: Podneću ostavku ako se dokažu optužbe

Izvor: Glas javnosti, 26.Maj.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umičević: Podneću ostavku ako se dokažu optužbe

SMEDEREVO  -  Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević rekao je da je spreman da podnese ostavku ako se dokaže da su istinite tvrdnje njegovog bivšeg koalicioni partnera Milana Lukića da je mimo procedure sklopio ugovor koji je štetan po grad.

"Ako se utvrdi da sam zemlju predviđenu za rafineriju izdao u zakup pre skupštinske i zakonom utvrđene procedure, kao što u medijima tvrdi Milan Lukić, spreman sam da podnesem ostavku", izjavio je Umičević.

Gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je naglasio da je koaliciono jedinstvo, koje su činili DS, SPS, grupa građana Za Smederevo i koalicija Za bolje Smederevo, trajalo dok Milan Lukić, lider koalicije Za bolje Smederevo nije "zatražio pismeni pristanak lidera na vlasti da mu se dopusti prodaja zemlje na kojoj je sportska hala, restorana Akvarijus i dva hektara zemlje oko tog restorana, da bi glasao za budžet grada".

Lukić je "u raznim nasrtajima" bio opozicija u poziciji, zaključio je Umičević. Umičević je rekao da se dojučerašnji koalicioni partner "koristi prevarama, falsifikatima, pretnjama, klevetama i uvredama" i naveo da će zbog toga podneti krivičnu prijavu protiv Lukića.

Gradnočelnik je naglasio da se sa Lukićem jedno slaže da treba tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova što pre da utvrde da li u radu gradske uprave i samog gradonačelnika ima nezakonitih radnji.

"Tvrdim da nismo sačinili nijedan ugovor štetan po grad, niti je izigran zakon, niti je narušena propisana procedura" zaključio je gradonačelnik. Milan Lukić je kasnije danas sazvao konferenciju na kojoj je rekao da je Demokratska stranka skupila 16.000 potpisa za raspisivanje referenduma o izgradnji rafinerije da bi se "prekinula agonija koja vlada u skupštini grada i u gradu (o tome) da li je potrebna rafinerija".

Lider kolacije Za bolje Smederevo tvrdi da ima dokaze da je gradonačelnik potpisao ugovor sa kompanijom Komiko Oil pre odluke skupštine i doveo kupca u povlašceni položaj. Za te dokumente gradonačelnik tvrdi da su falsifikati. Demokratska stranka je, prema Lukićevoj tvrdnji, skupila 16.000 potpisa građana za referendum o izgradnji rafinerije.

On je takođe optužio gradonačelnika da "radi šta hoće" i "kao da ima veliki interes da se izgradi rafinerija". Lukić je najavio da će ako ga gradonačelnik tuži za klevetu, odgovoriti tužbom "zbog štete koju gradonačelnik nanosi Demokratskoj stranci, gradskoj skupštini i zbog obmane građana".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.