Izvor: Blic, 13.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulični napad na Jovu Ćuruviju

Ulični napad na Jovu Ćuruviju

BEOGRAD - Jovo Ćuruvija, brat ubijenog novinara i vlasnika listova 'Dnevni telegraf' i ' Evropljanin' Slavka Ćurvije, napadnut je u nedelju oko 23 sata u Bulevaru Avnoja. Nepoznati napadač presreo je Ćuruviju dok je šetao psa i nožem 'skakavcem' pretio da će 'ga zaklati'.

- Iz nerazgovetnih rečenica razjarenog muškarca starog 25-30 godina uspeo sam da razumem da će mi 'razbiti glavu', 'pustiti krv', 'zaklati' i tome slično, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uz napomenu da je ubio dva čoveka, da je bio na ratištu i prošao surov život. Napadač je nosio treneruku tamnih boja i nije bio maskiran. S obzirom da je bio mrak i da sam bio potpuno iznenađen, nisam uspeo dobro da ga vidim. Incident težih posledica je izbegnut pojavom slučajnih prolaznika, kada se napadač udaljio kroz mrak i izgubio između zgrada - kaže za 'Blic' Jova Ćuruvija

On ističe da ne zna koji su motivi napada, a kao mogući cilj navodi zastrašivanje. - Ne znam da li je to povezano sa mojim insistranjem da se otkriju Slavkove ubice. Ja sam se u ovaj kraj preselio tek pre nekoliko dana, moguće je da me je neko prepoznao zbog mojih nastupa u medijima. Nikome se nisam zamerio, niti lično, niti poslovno. Do sada napada ili pretnji nije bilo, ovo je je prvi put da se tako nešto dešava - kaže Jovo Ćuruvija.

Ceo slučaj nije prijavljen policiji jer bi to, kako kaže Ćuruvija, bilo beskorisno.

- Oni su svoju neefikasnost i nesposobnost dokazali u Slavkovom slučaju - ističe Ćuruvija. T. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.