Ukrajinsku granicu prešlo 70 kamiona

Izvor: Akter, 22.Avg.2014, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinsku granicu prešlo 70 kamiona

Ukupno 70 kamiona iz ruskog konvoja sa humanitarnom pomoći prešlo je danas rusko-ukrajinsku granicu, javlja Rojters, pozivajući se na očevica

Izvor iz ukrajinske vlade tvrdi da je to učinjeno bez dozvole.

Među 70 kamiona je i 20 koji su prešli granicu ranije danas.

Oni su pre toga bili na ničijoj zemlji između ruskog i ukrajinskog graničnog prelaza, ali sada su ušli u Ukrajinu, navodi Rojters.

U međuvremenu, Interfaks Ukrajina >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je objavila da je izvor iz ukrajinske vlade rekao da su ruski kamioni sa humanitarnom pomoći prešli ukrajinsko-rusku granicu bez dozvole Kijeva i bez prethodno dogovorene pratnje Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

"Konvoj je krenuo sam od sebe, bez pristanka ukrajinske strane i bez pratnje Crvenog krsta", rekao je neimenovani zvaničnik.

Međunarodni Komitet Crvenog krsta saopštio je da nije mogao da prati ruski humanitarni konvoj zbog bezbednosnih razloga.

"Ruski humanitarni konvoj je krenuo u Ukrajinu, ali mi ga ne pratimo zbog bezbednosne situacije", napisao je Crveni krst na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.