Ujedinjeni Arapski Emirati zabranili Skype

Izvor: NovaEnergija.net, 13.Apr.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujedinjeni Arapski Emirati zabranili Skype

Ujedinjeni Arapski Emirati zabranili su Skajp, saopštila je ta kompanija u vlasništvu Majkrosofta.
Skrenuta nam je pažnja da su naš vebsajt i usluge blokirali pružaoci internet usluga u Ujedinjenim Arapskim Emiratma, a to znači da nećete moći da koristite Skajp u toj zemlji, saopštio je Skajp na svom sajtu. Kako prenosi Fena, kompanija je u saopštenju dodala da radi na ponovnom osposobljavanju Skajpa.
Kolumnista Sultan Al Kasemi iz Saveta za bliskoistočne studije >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << ocenio je da je frustrirajuće to što je Skajp zabranjen u UAE. “Kako ćemo obavljati intervjue i sastanke? To je u suprotnosti s ciljevima Globalnih vizija”, naveo je Kasemi.
Reagujući na savet građanima UAE da koriste druge komunikacijske platforme koje zahtevaju virtuelnu privatnu mrežu, Kasemi ih je pozvao da poštuju zakon, iz straha od reakcije vlasti. “Ne ohrabrujem ništa čime se zaobilazi zakon. Želim da vlasti to zakonski omoguće”, napisao je Kasemi, koji živi u SAD.
Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.