Izvor: B92, 22.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno četvoro zbog trgovine ljudima

Jagodina -- Jagodinska policija uhapsila je četiri osobe zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo trgovine ljudima.

Prema dosadašnjim saznanjima, osnovano se sumnja da su Živan Dimitrijević iz Žabara i njegova supruga Zagorka Dimitrijević iz Velike Plane u poslednjih šest godina prodali svoje tri kćerke, javlja dopisnik B92 iz Jagodine Branislav Jovanović.

Istražni sudija Okružnog suda u Jagodini je posle saslušanja odredio pritvor od 30 dana bračnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << paru Živanu i Zagorki Dimitrijević, kao i Radovanu Jovanoviću, dok je Dragoljub Jovanovič pušten na slobodu. Prema dosadašnjim saznanjima, osnovano se sumnja da su supružnici Živan i Zagorka Dimitrijević u poslednjih šest godina, za novac, prodali svoje tri ćerke. Najpre, pre šest godina, maloletnu J.D. staru deset godina, prodali su Dragoljubu Jovanoviću iz Rekovca za 5.000 maraka, dok su Z.D. staru oko deset godina, za 5.000 maraka, pre pet godina, prodali Miroslavu Jovanoviću iz Batočine.

Kako saopštava policija, i treću ćerku, S.D. rođenu 1996. godine, prodali sa za 8.000 eura Jugoslavu Jovanoviću iz Batočine. Policija sopštava da se intenzivno radi na utvrđivanju identiteta ostalih lica umešanih u izvršenje ovih krivičnih dela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.