Uhapšeni Srbi, nađena droga vredna 8,6 miliona!

Izvor: Mondo, 21.Maj.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni Srbi, nađena droga vredna 8,6 miliona!

Austrijska policija uhapsila 14 osoba poreklom iz Crne Gore i Srbije za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe koja se bavi rasturanjem droge u tom delu Evrope.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kod njih je u trenutku hapšenja pronađena droga ulične vrednosti od 8,6 miliona evra, pišu mediji.

Prilikom hapšenja policija je kod četrnaestočlane bande našla oko 112 kilograma kokaina, 71 kilogram amfetamina, 19 kilograma marihuane, pet kilograma >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << smole kanabisa i 3,6 kilograma heroina.

Velika istraga koja se vodila pod pokroviteljstvom Savezne kancelarije kriminalističke policije započeta je još 2017. godine, od kada su prisluškivani telefoni trinaestorice osumnjičenih.

Zanimljivo je da tamošnja policija sada ispituje veze između uhapšenih osoba i ubistva Vladimira Roganovića u Beču, pripadnika kavačkog klana, i ranjavanja Stefana Vilotijevića jer je primećeno da su trojica uhapšenih bili u kontaktu sa žrtvom ovog obračuna.

Roganović je ubijen, a Vilotijević ranjen pre nekoliko meseci u centru Beča, kada im je, dok su izlazili iz restorana na ulici prišao muškarac s kapuljačom na glavi i pucao u njih.

Roganović je na mestu pao mrtav, dok je Vilotijević prevezen u bolnicu i ubrzo se oporavio od nanešenih rana. Roganović je bio jedan od istaknutih članova “kavačkog klana”.

Kako prenosi Kronen Cajtung, sumnja se da je uhapšena grupa nabavljala drogu iz Južne Amerike.

Uhapšena međunarodna kriminalna grupa! (VIDEO)

Tamošnja policija je još 2017. bila za petama srpsko-crnogorskoj bandi, od kada je intenzivno pratila kretanja osumnjičenih osoba, ali i kontakte koje su ostvarivali.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHAPŠENA KRIMI GRUPA IZ SRBIJE I CG: Pronađena droga vredna 8 MILIONA, sumnja se da su povezani sa ubistvom Roganovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2019

Austrijska policija uhapsila 14 osoba poreklom iz Srbije i Crne Gore za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe koja se bavi rasturanjem droge u tom delu Evrope...Prilikom hapšenja policija je kod četrnaestočlane bande pronašla oko 112 kilograma kokaina, 71 kilograma amfetamina, 19 kilograma...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Čistka u Austriji: Pala narko-mafija sa Balkana

Izvor: B92, 21.Maj.2019

Beč -- Savezna kriminalistička služba Austrije zadala je težak udarac međunarodnoj narko-mafiji, koju su činile osobe sa Balkana...U akciji policije uhapšeno je 14 osumnjičenih i zaplenjena je droga vredna 8,6 miliona evra...Kod osumnjičenih je pronađeno oko 112 kilograma kokaina, 71 kilogram...

Nastavak na B92...

VELIKA AKCIJA AUSTRIJSKE POLICIJE: Uhapšeni saradnici ubijenog kavčanina

Izvor: Kurir, 22.Maj.2019, 15:50

Kriminalna grupa iz Srbije i Crne Gore, njih četrnaestoro, privedena je nakon što je kod njih pronađena droga vredna čak 8,6 miliona evra  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.