Izvor: B92, 25.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje banaka stipendira Čavića

Beograd -- Pripreme plivača Milorada Čavića za olimpijadu koja će se održati u Pekingu ponovo će stipendirati Udruženje banaka Srbije.

Prošle godine, najbolji plivač Srbije dugo nije mogao da nađe sponzore. Tek posle medijske akcije u kojoj je učestvovala i televizija B92, sponzori su se javili, a Čavić je dobio novac za pripreme.

Do avgusta, kada počinju olimpijske igre, plivač Milorad Čavić, dobijaće svakog meseca od Udruženja banaka 3.000 evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Za razliku od prošle godine, kada je potraga za sponzorima trajala dugo, Čaviću su sada obezbeđeni svi uslovi za kvalitetne pripreme.

"Meni je bilo bitno da dobijem sredstva da uradim ono što želim, sve ono što mi je trebalo za pripreme, za preparate, to mi je bio minimum, i samo sam za to tražio novac, a posle svega sam dobio i više nego što mi je trebalo", rekao je Čavić.

Čavić i njegov trener Petar Popović zahvalili su se i novinaru TV B92 Milošu Šaranoviću što im je pomogao da nađu sponzora.

"Zahvaljujem vašem kolegi koji je pokrenuo jednu akciju posle koje su se sponzori javili i omogućili Miloradu nesmetan program priprema", kazao je Popović.

Tada je Udruženje banaka Srbije prvo ponudilo pomoć Čaviću .

"Ja sam zaključio da on zaslužuje da mu se pomogne. To nam je i pokazao, a ova pomoć i nagrada je nagrada za veliki sportski uspeh", rekao je generalni sekretar Udruženja banaka Veroljub Dugalić.

Pripreme za Igre u Pekingu, kako kaže Čavić, počinje već sledeće nedelje. Za to vreme učestvovaće na nekoliko plivačkih mitinga u svetu, među kojima je i beogradski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.