UNS: Ko je isključio struju na repetitoru

Izvor: RTS, 28.Feb.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Ko je isključio struju na repetitoru

Udruženje novinara Srbije zatražilo je hitnu istragu i rasvetljavanje svih okolonosti prekida kablovske televizije u Brusu u vreme emisije TV Prva "Život priča" i gostovanja Marije Lukić, koja je za seksualno uznemiravanje optužila predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića Jutku.
Na društvenim mrežama u to vreme se pojavila informacija da signala nije bilo zato što je nestala struja u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Doma kulture u Brusu, gde se nalazi repetitor, saopštio je UNS navodeći kako je u Elektroprivredi u Brusu rečeno je da "nije tačna informacija da su oni isključili struju".
Kako je za UNS rekla novinarka TV Prva i autorka emisije "Život priča" Tatjana Vojtehovski, "to je deo ponašanja lokalnog moćnika".
"Kabadahijsko ponašanje predsednika Opštine Brus govori da može i da isključi struju kako se ne bi gledala emisija i da mu niko ništa ne može. Ovo je pritisak na slobodu medija", ocenila je Vojtehovski za UNS.
Udruženje podseća da je članom 149. Krivičnog zakonika za sprečavanje ili ometanje emitovanja televizijskog programa zaprećena kazna zatvora do godinu dana i poziva nadležne da hitno utvrde ko stoji iza ovog incidenta.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Silni Jutka isključio kablovski signal u Brusu, a Srbija sramno ćuti

Izvor: Luftika.rs, 28.Feb.2019

Nešto pre 22 časa, čitav Brus je u sredu uveče ostao bez kablovske televizije, javlja Brus online.. Na taj način stanovnici ovog malog mesta u Srbiji bili su onemogućeni da gledaju prvi deo emisije „Život priča“, posvećene seksualnom uznemiravanju Marije Lukić od strane predsednika opštine...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.