UNS: Godinu dana od napada na Ivana Ninića

Izvor: RTS, 27.Avg.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Godinu dana od napada na Ivana Ninića

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da su "pre tačno godinu dana novinara istraživača, sada advokata, Ivana Ninića, presrela i fizički napala dvojica muškaraca koji do danas nisu identifikovani".
U saopštenju se podseća da je Ninić u noći 27. avgusta prošle godine napadnut ispred ulaza u zgradu u kojoj živi, pri čemu je zadobio brojne telesne povrede.
Udruženje novinara Srbije pozvalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je višegodišnjeg saradnika antikorupcijskog sajta Pištaljka i drugih medija, koji se sada u advokatskoj praksi bavi i medijskim pravom, da bi saznali ima li pomaka u istrazi.
"Ni godinu dana kasnije nisam dobio informaciju iz policije", rekao je Ninić za sajt UNS.
Naveo je da je u decembru prošle godine imao uvid u predmet Prvog osnovnog tužilaštva koje je, sa par meseci zakašnjenja, uputilo zahtev za prikupljanje podataka od policije i preduzimanje daljih mera.
"Međutim, od tada me niko nije kontaktirao, niti me je tužilaštvo saslušalo", rekao je Ninić.
Udruženje novinara Srbije podseća da su se početkom jula navršile dve godine od napada na urednika Foneta Davora Pašalića za koji, takođe, niko nije osumnjičen.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.