UNS: Gajović uputio izvinjenje Dragani Pejović

Izvor: RTS, 21.Jun.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Gajović uputio izvinjenje Dragani Pejović

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović usmeno se izvinio predsednici Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije (UNS) u prisustvu drugih članova komisije za ocenu medijskih projekata namenjenih osobama sa invaliditetom zbog nedoličnog ponašanja prethodnog dana, saopštio je UNS.
Aleksandar Gajović je Dragani Pejović rekao da se "iskreno kaje" zbog svog postupka i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da "je preterao", navodi se u saopštenju.
"Molim vas da primite moje izvinjenje i da barem malo pokušate da razumete i vi mene", kazao je Gajović.
UNS podseća da je pred početak zasedanja komisije za ocenu medijskih projekata, u sredu, Gajović zamolio Pejovićevu za kratak razgovor u kome je neprijatnim tonom i rečima neprimerenim njegovoj funkciji kritikovao njenu izjavu za Radio Slobodna Evropa (RSE).
Kako se navodi, zbog tog pokušaja zastrašivanja UNS i druga novinarska udruženja zahtevali su smenu Gajovića.
U izjavi za RSE Pejovićeva je kritikovala Ministarstvo kulture i informisanja što zajedno sa spiskom članova nije transparentno objavilo i predlagače članova komisija za ocenjivanje medijskih projekata, već je to učinjeno tek nakon reakcije UNS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.