Izvor: Blic, 22.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vojnoj industriji višak 3.300 radnika

U vojnoj industriji višak 3.300 radnika

U vojnoj industriji SCG prema proceni nezavisnih revizorskih kuća višak je 3.300 radnika rečeno je na sastanku Ministra odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslava Davinića sa grupom ministara u Vladi Srbije.

Sastanku su, pored Davinića, prisustvovali i ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić, ministar privrede Srbije Predrag Bubalo i ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Srbije Slobodan Lalović.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odbrane uputiće sledeće sedmice Vladi Srbije plan za rešavanje problema vojne industrije.

'Sredinom februara imaćemo odluke vlade o tome šta će biti urađeno, a zatim će krenuti sprovođenje programa koje će trajati do dve godine', rekao je ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić na konferenciji za novinare posle sastanka.

'Oni delovi vojne industrije koji proizvode civilni program biće privatizovani, a oni sa vojnim programom biće restrukturirani', rekao je Davinić.

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić je naveo da ukupan dug vojne industrije iznosi 5,5 milijardi dinara, i dodao da će manji deo duga biti otpisan, a da će veći deo biti pretvoren u državnu svojinu.

Dinkić je optužio preduzeće 'Jugoimport - SDPR' za sporadično slanje podataka o nenaplaćenim dugovima u inostranstvu' i naveo da je reč o 'milijardama dolara'.

On je najavio da će Vlada Srbije ubuduće imati više uticaja u tom preduzeću.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.