U šabačkom Startit centru svetla se retko se isključuju

Izvor: RTS, 18.Jan.2020, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U šabačkom Startit centru svetla se retko se isključuju

Startit centar u Šapcu, namenjen razvoju IT zajednice, prošle godine posetilo je oko 2.000 ljudi. Organizovano je 86 različitih programa, duplo više nego prethodne godine.
Iz Startit centra u Šapcu, ceo svet je na dlanu. Zahvaljujući savremenoj tehnoligiji i znanju, u njemu, između ostalog, nastaju i "pametni gradovi".

Dejan Petrović, IT konsultant kaže da je projekat "Smart siti" način >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se približi grad građanima, odnosno da se sve one usluge koje građani dobijaju od bilo kog grada, Šapca, Beograda, Kragujevca ili Njujorka, u potpunosti svedu na displej mobilnog telefona.
Pored besplatnih obuka za Šapčane, u centru zajedno rade programeri, dizajneri, 3D animatori.
"Delimo prostor, razmenjujemo iskustva i družimo se, a što se samog posla tiče, svako radi svoje, poslovi su vrlo različiti", kaže Dragan Jovanović, programer.
Fleksibilno radno vreme, sastavni je deo života i šabačkih programera.
"Kovorkeri su ljudi koji rade iz prostora Startit centra, nezavisno od naših delatnosti i događaja, koje organizujemo, svi se individulano bave svojim poslovima, njihova radna mesta nisu standardno fiksna, kao u klasičnim firmama", kaže Una Gemović, koordinatorka u Startit centru.
Zbog saradnika na drugim kontinentima, svetla u Startit centru se retko isključuju.
"Startit centar nam omogućava da to što mi jesmo ispoljavamo onda kada nam to najviše odgovara, vrlo je često tu rad noću, kolege tu rade i sa strancima, onda tu postoji ta vremenska razlika koju valja ispoštovati, jer ako radite sa Amerikom to vam je šest sati", kaže Dejan Petrović, IT konsultant.
Veliki i mali programeri, u Startit centru i rade i druže se. Kada se oči umore, zajedno igraju stoni tenis.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.