U ovom kafiću piće možete da platite samo Bitcoinima!

Izvor: NovaEnergija.net, 14.Maj.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovom kafiću piće možete da platite samo Bitcoinima!

U današnje vreme, koje slobodno možemo da nazovemo digitalnim, kafane i dalje rade. Kafa se pije, a jedan kafić u Pragu odlučio je da uvede sasvim drugačiji način plaćanja.
Kada idete u Paralelni Polis u deo grada Holešovice, ne morate da nosite novčanik jer tamo naručeno piće možete da platite Bitcoinima.
Zapravo, novčanik vam i ne treba, jer je jedino sredstvo kojim možete da platite isključivo spomenuta kripto-valuta.

A post shared >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << by Misa Rygrova (@rygmis) on Mar 29, 2017 at 3:14pm PDT


Kafić je osnovao anarhističko-etički kolektiv hakera (tako se sami nazivaju) Ztohoven, pa možda ne čudi što prihvataju spomenutu kripto-valutu jer su mnogi uvereni da je budućnost upravo u njoj.
Konobarica Alžbeta Svodobova ugradila je u šaku implantat povezan s Bitcoinom, pa nigde ne ide bez svog virtualnog novčanika.
Ona objašnjava da je cilj približiti Bitcoin običnim ljudima, i da kafić nije za hakere, već prvenstveno za edukaciju ljudi o raznim oblicima plaćanja koji će sutra možda zameniti postojeće.

A post shared by Rikke May-Olsen (@_rikkemay_) on Dec 3, 2016 at 8:13am PST


Vi ne morate da imate nikakav čip, a ako ne znate gde da kupite Bitcoine, to možete da učinite na samom ulazu u kafić, gde se nalazi Bitcoin konverter.
Nakon toga vam preostaje samo da sednete, naručite omiljeno piće i platite ga ovom virtualnom valutom, čija je vrednost u međuvremenu došla do priličnih visina.

A post shared by Oldrich Horak (@horakol) on Mar 11, 2017 at 11:53am PST


Izvor: Punkufer
Foto: Instagram

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.