U opštini Prijepolje proglašena vanredna sitaucija

Izvor: Blic, 10.Mar.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U opštini Prijepolje proglašena vanredna sitaucija

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović, na predlog Štaba za vanredne situacije, proglasio je danas vanrednu situaciju na podrčju cele opštine.

- Izveštaji komisija koje je formirala Direkcija za izgradnju, potvrdili su da je na lokalnoj putnoj mreži došlo do vrlo ozbiljnih oštećenja. U redovnoj aktivnosti za otklanjanje tih šteta trebalo bi najmanje tri meseca pa smo, radi ubrzavanja tih poslova, doneli odluku o proglašenju vanredne situacije u celoj opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - rekao je Hašimbegović agenciji Beta.

Dodao je da je i dalje otežano snabdevanje strujom udaljenih mesnih zajednica.

- Broj trafo-stanica van sistema sveden je sa 35 na pet, ali je hitno potrebno izmeniti oko 150 stubova na različitim lokacijama i u uslovima visokog snega koji je napadao poslednjih dana - kazao je Hašimbegović.

Pre četiri dana vanredna situacija je proglašena u devet mesnih zajednica opštine Prijepolje, ali je danas proširena na teritoriju cele opštine kako bi se efikasnije preduzimale mere sanacije oštećenih objekata infrastrukture.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vanredna situacija proglašena i u Prijepolju

Izvor: B92, 10.Mar.2016

Prijepolje -- Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović, na predlog Štaba za vanredne situacije, proglasio je vanrednu situaciju na podrčju cele opštine..."Izveštaji komisija koje je formirala Direkcija za izgradnju, potvrdili su da je na lokalnoj putnoj mreži došlo do ozbiljnih oštećenja....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.