U okolini Kragujevca poplavljeno 30 kuća

Izvor: Glas javnosti, 07.Maj.2010, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U okolini Kragujevca poplavljeno 30 kuća

KRAGUJEVAC - Jaka kiša, praćena gradom i grmljavinom, koja je u četvrtak po podne u više navrata padala na području Kragujevca, prouzrokovala je najveće probleme naselju Ilićevo, u kojem je poplavljeno više od 30 kuća, prodavnica i preduzeća.

Član Gradskog veća za komunalnu privredu Zoran Jovanović, koji je obišao poplavljeno naselje, rekao je da je velika količina vode zagušila sve odvode i kanale u tom naselju. Gradske komunalne službe uspele su da deblokiraju i prošire >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odvodne kanale i sprečile izlivanje vode u drugi deo naselja.

U poplavljenom delu, prema Jovanovićevoj proceni, voda je prodrla u 30 kuća, prodavnica i privatnih preduzeća.

Velika količina padavina prouzrokovala je poplave i u drugim kragujevačkim naseljima, gde je izazvala manje štete. Grad je u Kragujevcu i okolini padao dva puta od po 15 minuta, a tokom popodneva palo više 30 litara po metru kvadratnom.

Prema navodima Svetlane Biljić, šefice Radarskog centra "Bešnjaja", protivgradne stanice tog centra dejstvovale su celog popodneva na području Šumadije i Pomoravlja ispalivši 100 protivgradnih raketa. Prema prvim informacijama sa terena, i pored dejstva protivgradne odbrane, gradonosni oblaci zahvatili su delove teritorija Kragujevca, Lapova, Batočine i Kraljeva, a u pojedinim selima padao je grad veličine oraha. Radarskom centru "Bešnjaja" do sada je prijavljena je šteta u selima Nikšić i Kijevo u opštini Batočina.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.